perioada COVID-19
Articole, Blog

COVID-19 – De ce suntem deschiși in această perioadă

Traversăm cu toții o perioadă dificilă. Este o situație cu care mulți dintre noi nu s-au mai întâlnit până acum. Și, pe lângă noutatea pe care acestă perioadă COVID-19 a adus-o cu sine, ne confruntăm cu restricții nemaiîntâlnite. Laboratorul nostru nu și-a închis porțile producției decât pentru Sărbătoarea cea mai importantă a creștinilor de pretutindeni – Paștele. În rest, am fost si suntem aici pentru tine, pentru nevoile tale de a avea pe masă și ceva dulce și sănătos. E drept, suntem producători locali, dar nu vindem produse de necesitate, chiar dacă există o creștere în trendul căutărilor din această perioadă.

producatori locali
Trend în creștere

Așa că…suntem deschiși! Dornici să cofetărim pentru a-ți aduce acasă tortul aniversar, prezenți la apelurile și mesajele tale de pe orice canal de comunicare ai alege să folosești și implicați în orice fel de activitate caritabilă pe care o putem susține împreună cu tine. Și nu este doar cazul nostru. Există o varietate de artizani cu au afaceri mici care apreciază mai ales acum suportul tău de a cumpăra produse locale create cu suflet și îndemânare.

De ce să cumperi de la producătorii locali?

Răspunsul simplu care îmi vine rapid în minte este: „din solidaritate”. Doar că este un cuvânt pe care-l auzim din ce mai des pe toate canalele media și sociale.

Dar ce înseamnă sa fim solidari acum?

Pentru acei oameni care au trecut de la statutul de angajat al unei firme mari la cel de întreprinzător (și folosesc special acest termen în loc de antreprenor pentru că mi se pare că se potrivește mai bine persoanei care realizează ceva prin munca sa fizică) este imperios necesar ca sa fie susținuți în demersul început de ei pentru a-și găsi misiunea. Aceștia sunt acei artiști nebuni și frumoși care au renunțat la confortul salariului primit pe card pentru a munci cate 16-20 de ore la visul lor măreț. Ei sunt cei care s-au lovit de prejudecata familiei, au stat față în față cu provocările statului, dar le-au depășit până acum. Până azi, până la această oră când sunt captivi între dorința încă vie de a continua ce au început sau a capitula lăsând armele la podea. Noi la Veganzza am luat decizia de a rămâne cu armele în mână. Este nevoie sa luptăm cu efectele din ce în ce mai vizibile ale COVID-19. Pentru visul nostru și pentru dorința ca tu să ai dulciurile cele mai sănătoase și mai curate care se găsesc astăzi pe piața din Romania. De ce? Pentru că este important cu ce te hrănești. E important sa-ți ajuți corpul să treacă peste provocările acestor timpuri pe care le traversăm împreună, fie că ne plac sau nu.

Solidari cu producătorii locali

După cum știi, curtea unde se află laboratorul Veganzza este ocupată bilunar de o mână de producători locali de produse curate. Sunt oameni buni, inimoși, pe care un virusul cu care ne confruntam acum nu i-a alungat din laboratoarele și grădinile lor. Sunt prezenți la Piața Altfel cu tot ce au ei mai bun de oferit. Sunt oameni care se bazează pe înțelegerea și susținerea ta pentru a putea să-și continue treaba, să-și ducă mai departe visul frumos pe care l-au avut atunci când au crezut mai tare în forțele lor. Au făcut asta pentru ca tu să beneficiezi de o alternativă sănătoasă la produsele pe care le găsești în număr mare și de mult timp pe rafturile marilor magazine.

De 3 ediții ne-am organizat noi pentru ca tu să rămâi acasă în perioada COVID-19. Am pornit cu un formular de comandă și am ajuns la un website, www.vegaway.ro, dedicat produselor meșterite de fiecare după pricepere. Ne-am adaptat nevoilor și am livrat la ușă produsele, chiar dacă am mai greșit o comandă sau vreo adresa, am învățat să fim solidari cu voi, cei care nu puteți ieși din case. Am făcut toate astea având în permanență în minte reacțiile clienților noștri: „Mulțumim pentru că existați!”  ; „Ce bine că veți veni și sâmbăta asta!”; „Indicele glicemic nu mi-a crescut deloc după ce am mâncat crema de ciocolata raw vegan!”, ș.a.m.d.

Pentru astfel de oameni noi suntem aici, vom rămâne deschiși și vom „negocia” cu noi înșine ca prețurile să ramană la neschimbate pentru ca tu să nu fii nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar. Și pentru asta avem nevoie de tine! Acum avem nevoie ca tu sa fii solidar cu producătorii locali cumpărând în principal de la ei și susținând producția locală.

Măsuri de prevenție în lupta cu COVID-19

În termeni de menținere a regulilor de curățenie și dezinfecție în laboratorul nostru simt nu avem ce să adăugăm doar pentru a te liniști pe tine, cel care cumperi de la noi. Măsurile au fost impuse aici de când am deschis și vor rămâne la fel, fie că suntem separați social în perioada COVID-19 , fie că zburdăm liberi prin oraș. Sunt măsuri de igienă obligatoriu aplicate și înțelenite din prima zi de activitate. Așa că nu a are rost să-ți scriu aici de câte ori dezinfectam, la ce oră, cu ce soluții, etc, pentru că în acest domeniu, pentru noi, nu s-a schimbat nimic.

Lupta cu prețurile

Ce s-a schimbat însă (și este într-o continuă schimbare) este energia pe care o alocăm procurării celor mai bune ingrediente BIO pe care să le folosim pentru tine. Poate că ai văzut că în ultimele săptămâni am fost nevoiți să scoatem din producție câteva produse de top din oferta noastră

Am luat această decizie, nu prea populară în rândul clienților noștri si nu o fericire nici pentru noi, pentru ca a devenit dificil sa accesam aceeași materie prima cu care am lucrat de la început și preturile de achizție au suferit modificări, creșterile din ultima perioada nu ne-au iertat nici pe noi.

Ne încăpățânăm să rămânem în aceeași zonă de prețuri pentru că știm cât îți este de dificil să ierarhizezi bugetul lunar în funcție de necesitate. Unii dintre noi  au rămas fără locurile de muncă, alții poate muncesc mai mult dar nu mai primesc aceleași sume pe card, iar alții caută soluții pentru a-și salva afacerile în care au investit economiile familiei. Și pentru ca auzim în fiecare zi de situații în care te lupți cu alergiile copilului tău, noi suntem alături de tine.

Să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară

Indiferent care este povestea ta, noi suntem aici ca să te ascultăm și să te bucurăm, pe tine și pe cei dragi ai tăi, cu un tort fără coacere sau poate cu o prăjitură fără zahăr rafinat, fără gluten și fără lactoză. Prețurile rămân neschimbate cel puțin până în momentul în care ingredientele BIO pe care le folosim vor lipsi cu desăvârșire din stocurile partenerilor noștri. Și asta este promisiunea noastră!

speranta-mergem-mai-departe

Dar până atunci, cu COVID-19 sau nu, HAI SĂ NE BUCURĂM DE HRANA VIE ȘI DE VIAȚĂ!

Photo by Ali Saadat on Unsplash

Related Posts