TERMENI SI CONDITII

Vizitarea si folosirea site-ului www.veganzza.ro sau comandarea produselor vizualizate pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de mai jos, ce pot fi modificate oricand de SC VEGANZZA CONCEPT SRL, fara notificare prealabila, precum si consultarea acestei pagini de fiecare data cand doriti sa lansati o comanda.

Toate informatiile si imaginile folosite pentru descrierea produselor si/sau a serviciilor disponibile pe site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

Comenzile neconfirmate de vanzator nu au valoarea unui contract. Notificarea automata primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii nu reprezinta confirmarea acesteia. Confirmarea comenzii se face electronic (e-mail) sau telefonic in limita capacitatii de procesare a comenzilor.

Pentru motive justificate, vanzatorul poate modifica cantitatea de produse si/sau servicii din comanda, caz in care va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon indicate la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

COMANDA

Comanda se poate realiza prin intermediul acestui site, telefonic sau prin email. In momentul confirmarii comenzii de catre vanzator, se considera ca termenii si conditiile de pe site sunt acceptate integral de catre client/utilizator. Clientul/utilizatorul va plasa o comanda pe site, prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin efectuarea platii intr-una dintre modalitatile indicate expres.

Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii si nici rezervarea automata a produsului.

Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii. De asemenea, clientul consimte ca vanzatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Comanda este considerata acceptata de vanzator la momentul transmiterii catre client/ utilizator a confirmarii electronice prin email, fara a necesita confirmare de primire din partea clientului/utilizatorului.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

– neefectuarea transferului bancar in termen de 24h de la data plasarii comenzii de catre client;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre vaznator, in cazul platii online;
– datele furnizate de catre client pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

PRET

Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (ron) si includ toate taxele. Pretul poate fi modificat de catre vanzator, in orice moment, fara preaviz. Vanzatorul atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, vanzatorul va informa clientul asupra pretului corect.

PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul accepta plata prin ordin de plata sau ramburs. In cazul platii prin ordin de plata, realizarea si predarea produselor se va face numai dupa receptionarea platii de catre vanzator. Vanzatorul va emite catre client o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi predate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi predat de catre vanzator, acesta va informa clientul asupra acestui fapt si, daca produsul a fost deja achitat, va returna in contul clientului contravaloarea acestuia, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract.

Solicitarile de modificare a comenzii se accepta daca sunt anuntate cu cel putin 3 zile inainte de data primirii produselor, in cazul comenzilor speciale. Comenzile personalizate se primesc cu cel putin 5 zile inainte de eliberarea acestora si necesita plata in avans, partiala sau integrala.

DREPTUL DE RETRAGERE SI RETURNAREA PRODUSELOR

Potivit legislatiei in vigoare, clientul isi poate exercita dreptul de retragere din contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la primirea produselor, fara penalitati si fara a invoca un motiv. Conform OUG 34/2014, produsele alimentare constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere, adica nu pot fi returnate dupa ce au fost receptionate de catre client. Daca insa produsul sufera modificari din cauza transportului sau daca nu corespunde specificatiilor stabilite prin comanda efectuata prin e-mail/ telefonic, acesta poate fi returnat.

Produsele perisabile nu pot fi returnate dupa ce ele au fost deja livrate prin curier si acceptate de catre client, decat daca prezinta un viciu de fabricatie. La predare, produsul trebuie verificat de client: daca el nu corespunde comenzii, acesta are obligatia sa instiinteze de indata vanzatorul; in caz contrar acesta din urma nu va efectua nicio rambursare sau inlocuire a produsului. Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate, conform legii, de catre client. Costurile initiale de livrare prin curier ale produselor de la vanzator la client nu se restituie. Costurile de retur si transport pentru produsul inlocuitor vor fi suportate de client.

In cazul in care comanda a fost achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la retur. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: pentru comenzile achitate cu ordin de plata prin virament bancar in contul indicat de client in notificare, pentru comenzile achitate ramburs.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:
– furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de client sau personalizate in mod clar.

RASPUNDEREA CONTRACTUALA

Vanzatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau un tert le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si/sau pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa predarea produselor si in special pentru pierderea acestora.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA/ INDUSTRIALA

Continutul – logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect prin licente de utilizare si/sau publicare.

Clientului/utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de vanzator, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al vanzatorului asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al vanzatorului.

Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, vanzatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care le furnizeaza utilizatorii/clientii sai. Scopurile colectarii datelor sunt: informarea utilizatorilor/clientilor cu privire la situatia conturilor create, a starii si evolutiei comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, marketing, publicitate, media, administrative, de cercetare si dezvoltare, statistica, monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului.

Prin citirea termenilor si conditiilor prezentului site ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea totala sau partiala a datelor.

In baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa vanzatorului, utilizatorii/ clientii isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
– o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
– sa intervina asupra datelor transmise;
– sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara
– sa solicitati stergerea datelor, in conditiile legii.

Prin inscrierea pe site/efectuarea unei comenzi si completarea datelor personale in formularele de pe site, uitlizatorii/clientii declara ca accepta neconditionat ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a vanzatorului si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate, nelimitat temporar si/sau teritorial, de catre vanzator sau partenerii acestuia, pentru: activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea vanzatorului si a partenerilor acestuia) la adresele de e-mail comunicate vanzatorului; participarea la concursuri, promotii; transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc); statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii site-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi; pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului; cercetari de piata; urmarirea vanzarilor si comportamentului consumatorilor. De asemenea, utilizatorii/clientii isi exprima acordul neconditionat, expres si neechivoc ca aceste date personale sa poata fi transferate de catre vanzator partenerilor sai sau altor entitati din tara sau strainatate.

Vanzatorul nu va dezvalui nici un fel de informatie despre utilizatorii/clientii site-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege sau cand este necesar pentru procesarea comenzii (servicii de plata, curierat, etc.). Datele cu caracter personal pot fi furnizate si catre parchetul general, politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Vanzatorul informeaza utilizatorii ca a luat toate masurile de securitate uzuale cu privire la protectia datelor transmise si nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii ca urmare a actiunii neautorizate a unor terti.

COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL (COOKIES)

In unele cazuri, este posibil ca vanzatorul sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre utilizatori/clienti. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la site.

In timpul vizionarii site-ului, vanzatorul va putea stoca anumite informatii despre utilizator/client. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier „cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere „cookies” ajuta vanzatorul sa construiasca un site sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor utilizatorilor/clientilor.

Cu cele mai multe browsere de internet se pot sterge sau bloca fisierele „cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. Vanzatorul recomanda utilizatorilor / clientilor sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si client se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, de instantele judecatoresti romane competente de la sediul vanzatorului.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email ioana@veganzza.ro.

ALERGENI

Daca suferiti de alergii va rugam sa ne informati cu privire la acest aspect inainte de plasarea comenzii. De asemenea, va rugam sa cititi cu atentie lista ingredientelor fiecarui preparat. Pentru orice detalii suplimentare va stam la dispozitie. Nu ne asumam raspunderea in cazul in care nu respectati aceste cerinte.

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
2. Fructe cu coaja: migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
3. Telina si produse derivate;
4. Mustar si produse derivate;
5. Seminte de susan si produse derivate;
6. Arahide si produse derivate;
7. Soia si produse derivate;
8. Lupin si produse derivate.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental. Prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protecția datelor” sau „GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Veganzza.ro este denumirea comercială al SC Veganzza Concept SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, Str. Liveni nr. 15, sector 4, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/16110/2010, cod unic de înregistrare fiscală 31691813 . În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați personalul Veganzza.ro responsabil cu protecția datelor la adresa de e-mail veganzzaconcept@gmail.ro sau prin poștă sau curier la adresa Strada Liveni nr. 15, Sector 4 București.

Drepturi vizate

Puteți să ne cereți:

 • să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
 • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
 • să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

Rectificarea

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
 • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
 • dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
 • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
 • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

 • pentru respectarea unei obligații legale; sau
 • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare

Restricționarea prelucrării datelor

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
 • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
 • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

 • avem consimțământul dvs.; sau
 • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
 • pentru a proteja drepturile Veganzza.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

 • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și
 • prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

Luarea de decizii automate

Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

 • produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau
 • vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

 • ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
 • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.; sau
 • se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.