negresa de post fara gluten
Retete prajituri raw

Negresă de post fără gluten

🔅 Buun, mă învrednicesc acum să pun rețeta de negresă de post din dovlecei, fără gluten, că tot e zi liberă și poate nu aveați alte activități ☺ ️.

🔅 Nu am cantități exacte, am folosit o cană pentru a măsură ingredientele . Și treaba stă în felul următor:

1. Am ras doi dovlecei măricei, i-am scurs bine de tot de apă și i-am pus într-un castron.

2. În alt castron am amestecat 2 linguri de făină de in cu 6 linguri de apă = ou vegetal. L-am pus peste dovleceii rași și scurși.

3. O cană plină cu unt de migdale, o cană de zahăr de cocos, o cană de pudra de cacao, o cană de făină de ovăz, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu.

4 linguri de ulei de cocos, vanilie, sare s-au răsturnat, pe rând, peste dovleceii și “oul” deja prezente în castron. Amestecat bine, bine, turnat în tavă, dat la cuptor (timpul de coacere variază în funcție de înălțimea negresei și de cuptor în sine ), verificat cu scobitoarea și apoi scos, răcit, turnat crema de ciocolată peste, tăiat și înfulecat. Dacă amestecarea în castron nu funcționează, un robot cu lama în S poate prelua sarcina asta și să o facă foarte bine.

Cum a ieșit negresa de post fără gluten?

Negresă de post fără gluten | Veganzza.ro
Negresa de post Photo by cindy fernandez on Unsplash

🍀 Făina de ovăz a însemnat fulgi de ovăz măcinați. Untul de migdale poate fi unt de arahide. Uleiul de cocos poate fi ulei de măsline. Zahărul de cocos poate fi redus sau pus mai mult , de gustibus… Untul de migdale și crema de ciocolată folosite de mine sunt cele producție proprie.

🍀 Cam asta este rețeta pe care am făcut-o noi săptămâna trecută. Și, deși nu este o prăjitură raw vegan, este delicios să îți vezi copiii cum se îmbulzesc la masă și o termină pe toată mai rapid decât apuci tu sa îi faci o poză.

Spor să ai și dă-mi de veste cum a ieșit!

🍀 Zi cu zâmbete să avem! ♥ ️

Related Posts