prajituri de post
Articole

Prăjituri de post sau cum să ții natura în palma ta

Perioada postului este una plină de fapte bune, de regăsire, de învățare. Învățăm să fim mai buni, mai răbdători, mai iubitori. Iubire față de cei din jur, dar și față de noi. Învățăm să avem grijă mai multă de trup și suflet, prin hrană și prin gânduri. 

Dacă ziua mea cade în perioada de post, există posibilitatea să îmi serbez ziua de naștere cu prăjituri de post sau tort de post?

Clienții noștri ne întreabă frecvent

Pot să mănânc prăjituri în post?

Dacă prăjiturile pe care le alegi sunt făcute fără ou, fără lactoză și fără niciun fel de altă proteina animală, poți să mănânci fără grijă.

Dacă ziua mea cade în perioada de post, pot să am un tort?

Este o mare bucurie pentru noi să îți personalizăm un tort special pentru ziua ta de naștere. Facem torturi fără coacere, doar bazate pe plante, nuci și semințe.

Ce înseamnă tort baby friendly?

Acest concept se referă la faptul ca toate ingredientele pe care le folosim la un tort fără coacere sunt foarte potrivite pentru copiii de vârstă fragedă. Cu toate acestea, te îndemnăm să ne comunici dacă micuțul tău are alergii la nuci de caju, migdale, sau alte ingrediente care stau la baza fabricării acestor torturi raw vegan

Ce înseamnă tort fără coacere?

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți oameni și-au dat seama ca prin coacere enzimele se pierd. De aceea aleg un tort fără coacere, care este, de cele mai multe ori, foarte apreciat și de cei care nu au gustat niciodată alte produse în afara celor convenționale.

Sunt potrivite pentru diabetici?

Prăjiturile de post raw vegane sunt o alegere mai înțeleaptă pentru persoanele care suferă de diabet. Nu recomandăm mâncatul acestora în exces, dar nu cresc indicele glicemic la fel de mult ca cele tradiționale pentru că nu conțin zahăr rafinat.

Postul – o necesitate?

Este postul necesar? Conform scrierilor sfinte, perioada postului era una extrem de necesară în Eden, așadar este cu atât mai utilă în afara lui. Acesta a fost dat ca o formă de penitență pentru ispășirea păcatului, dar este și un mijloc de “cantonament duhovnicesc” de prevenire și luptă împotriva acestuia. Spre exemplu, dacă înainte de a  participa la un maraton avem nevoie de antrenament pentru a căpăta rezistență, vom avea cu siguranță și după încheierea acestuia nevoie de o perioadă de tranziție și readaptare la ritmul nostru normal. La fel putem afirma și despre post.

     Cel mai mult, în această perioadă, învățăm să ne schimbăm atitudinea față de noi, grija și față de trup, nu doar de suflet. Înfrânarea. Abținerea de la tentații care pot lua diverse forme, de la laudă, bârfă, mânie necontrolată, judecarea aproapelui, până la lăcomia pentru hrană multă și slab nutritivă, uitând deseori că ea ar trebui să fie doar un mijloc de asigurare a energiei zilnice a organismului. În timpul postului, nu doar sufletul prin rugăciune, ci și trupul prin hrană se poate reface. Așadar, să nu trăim ca să mâncăm, ci să mâncăm ca să trăim, după cum spune cunoscutul dicton al Sf. Ioan Gură de Aur.

Dulciuri de post

Prăjituri de post sau cum să ții natura în palma ta | Veganzza.ro
Photo by Hanh Nguyen on Unsplash

    Trăim într-o perioadă cu mult tumult și zgomot de fundal, cufundați în informații multe și mărunte, astfel că ne este poate destul de dificil să ne stabilim un program sănătos. În privința mâncării să reușim asta este chiar o provocare. Este o provocare la care răspund din ce în ce mai mulți oameni în ultimul timp. Să gătești din ingrediente care nu conțin proteină animală de niciun fel poate părea dificil la început, dar după un timp de exercițiu va intra în obișnuință. Mai ales când îți dai seama că să faci prăjituri de post nu implică și renunțarea la gustul dulce și cremos al desertului. Fără zahar nu înseamnă fără dulceața bine-cunoscută, fără făină albă și ou nu înseamnă ca nu se leagă aluatul, iar fără coacere poți să ai pe masă un desert plin de enzime și să te bucuri de toate beneficiile pe care natura le-a așezat strategic în pământul roditor. Un lucru știm clar: vrem să ținem post, vrem să mâncăm mai curat! Dar ce facem cu nevoia de dulce?

     Din acest motiv, aceste prăjituri raw vegan sunt alegerea perfectă pentru un dulce de post. Mai mult decât atât, vin la pachet cu o multitudine de beneficii. Enumerăm doar o parte, care credem noi că sunt esențiale în alegerea unei surse de hrană „de dulce”, care ne apropie și mai mult de natură.

Beneficii prăjituri de post

Sănătate și savoare

    Combinație destul de rar întâlnită în rândul deserturilor obișnuite, mai ales dacă luăm în calcul și dulciurile din comerț. Veganzza pregateste prajituri de post fabricate la rece, nu sunt procesate chimic sau termic, fapt ce contribuie la conservarea tuturor beneficiilor cu care vin la pachet ingredientele crude: nutrienți, vitamine, minerale, enzime etc.

Ideale pentru copii

prajituri fara coacere - baby friendly

    Aceste prăjituri de post sunt ideale pentru copii pe tot parcursul anului. Pentru că știm cât de greu le este părinților să se abțină de la porția de dulce în fața copiilor. Așa că aceștia pot renunța la teama în cauză sau mâncatul pe furiș, alegând să consume deserturile de post raw-vegane împreună. O alternativă chiar mai gustoasă decât cele clasice și cu siguranță mult mai sănătoasă. Sunt făcute doar din ingrediente naturale, iar superalimentele pe care le conțin oferă organismului o porție consistentă de nutrienți ce se asimilează ușor.

Sunt ideale și pentru cei cu diete speciale (diabet, intoleranțe, diverse alergii ș.a.).

       Prăjiturile raw-vegane sunt recomandate cu precădere persoanelor cu diverse probleme de sănătate tocmai pentru că nu conțin ouă, lactoză, gluten, făină sau zahăr. Primul pas către un stil de viață mai sănătos este eliminarea zahărului alb rafinat din alimentație. Așadar, oricine se poate delecta cu un desert copios fără să aibă teama regimului alimentar. Ideal este să aleagă un dulce raw-vegan conform nevoilor sale și nu să se priveze de această dorință de a consuma un „ceva bun”. 

prajituri de post

       În concluzie, nu tot ce este bun îngrașă sau creează dependență! Dacă vorbim despre prăjituri de post oferite de Veganzza, datorită aportului de sănătate cu care vin la pachet, puteam afirma că sunt o alegere înțeleaptă, dar, ca orice în viață, nu uitați de măsură, de echilibru și de faptul ca postul înseamnă mai mult grija pentru suflet și, pe planul doi, grija de ce introducem în stomac. Iar postul nu a fost niciodată mai ușor în ceea ce privește alegerea dulciurilor – natură și savoare, în tandem. Pentru un trup curat și un suflet luminos.

   Voi v-ați luat porția de dulce sănătos pe ziua de azi? Dacă nu, la Veganzza avem mereu pregătite prăjituri de post, prăjituri fără coacere pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi. Pentru toate acestea folosim ingrediente ecologice care își fac treaba cu prisosință în fiecare zi, sub mâinile care se bucură să aducă bucurie în familiile care nu au serbat niciodată ziua fiului pentru ca era în post sau a ta, celui care ai decis că este important ce mănânci în fiecare zi. Pentru ca trupul tău, la fel ca și creierul și sufletul, merita tot ceea ce este mai bun.

Cozonac raw vegan
Și, pentru că mai este puțin și vine Sărbătoarea cea mai așteptată de creștini, pe lângă mult discutatele prăjituri de post raw vegan nu putem să omitem "vedeta" meselor festive: cozonacul raw vegan, care vine la pachet cu toate beneficiile descrise mai sus și cu un gust extraordinar.

Dar pentru asta te lăsăm pe tine sa decizi singur.

Să ai un post frumos și o masă de Paște plină de spiritul credinței că din orice pare că este rău va ieși ceva bun și frumos într-un final!

Related Posts