Cacao Nibs îndulcite
Ce să mai pregătim la deshidrator? sau cum ne putem împrieteni cu cacao nibs crudă
Știm despre boabele de cacao, deși controversate, că sunt o sursă importantă de magneziu, antioxidanți și că au proprietăți antidepresive.
Cacao nibs, boabe de cacao zdrobite, constituie ingredient pentru diferite preparate raw. M-am ferit de ele multă vreme, gustul amărui și textura, gustul mai ales, nu m-au încurajat deloc să le folosesc. De gustibus, non disputandum, știu că există și persoane care le consumă cu plăcere așa cum sunt. La un moment dat, am găsit o rețeta care mi-a arătat că ele pot fi și gustoase și mai puțin tari. Acum le folosesc în trufe, în biscuiții cu banane, le strecor și în tortul cu cafea… Va împărtășesc rețeta cu bucurie și drag.
- 200 grame cacao nibs – puse în apă la hidratat pentru 4 ore, apoi scursă apa.
- 125 grame zahăr cocos
- 1 linguriță de vanilie pudră.
Amestecați cu zahărul și vanilia și deshidratați-le pentru 24 ore.
Dacă sunteți curioși să vedeți cum arată acest minunat ingredient în produsele lucrate cu grijă în laboratorul nostru, dați click aici.
Este așa de simplu! Iar rezultatul așa gustos…
