caju
Articole

7 beneficii ale consumului de caju organic

Nucile de caju sunt preferatele celor care urmează o dietă vegetariană, însă nu numai. Ele sunt consumate fie sub formă de gustare, fie sunt folosite pentru a obține lapte, brânză sau chiar unt vegetal.
Nucile de caju organic sunt aduse din Brazilia, India, Vietnam sau diverse țări africane. Le recunoști imediat, după formă care imită boabă de fasole, de culoare alb – gălbuie și gust dulceag.
Le vei găși mereu spre vânzare decorticate, deoarece interiorul cochiliei conține o rășînă care trebuie îndepărtată cu mare atenție. De asemenea, ele există in varianta bio și varianta non bio. Cele din varianta bio sunt certificate ecologic și nu au fost atinse de chimicale care să le altereze prioritățile.

Beneficiile nutriționale ale consumului de caju organic

Nucile de caju sunt foarte hrănitoare și bogate în proteine ​​și minerale esențiale, inclusiv cupru, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu și zinc. Este prezent și sodiul, în cantități foarte mici. Conțin, de asemenea, vitamina C, complexul de vitamime B, tiamină, riboflavina, folatul și vitamina E (alfa-tocoferol) și vitamina K. Acestea sunt o sursă de acid oleic și oferă o cantitate bună de grăsimi mononesaturate și cantități reduse de grăsimi polinesaturate, fără un conținut total de colesterol, atunci când sunt consumate cu moderație.

7 beneficii ale consumului de caju organic | Veganzza.ro

Rezultatele consumului de caju organic, asupra sănătății

Beneficiile sunt incredibile! 

Iata câteva dintre motivele pentru care ar trebui să le adaugi in dieta ta:

1. Prevenirea bolilor cardiace

Nucile de caju sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase , care sunt esențiale pentru a absorbi vitaminele solubile în grăsimi ( vitamina A, D, E și K), și pentru a produce acizii grași vitali pentru dezvoltarea creierului și coagularea sângelui . Sunt bune pentru inima și ajută la reducerea colesterolului rău .

2. Mușchi și nervi sănătoși

Nucile de caju sunt o sursa buna de magneziu, care este vital pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor, a muschilor, a tesuturilor si a organelor corpului.

3. Reducerea riscului de diabet

Contin cantitati foarte scazute de zahar si nu contin colesterol daunator, consumul fiind recomandat si pentru diabetici. Chiar ajuta la scaderea riscului de diabet de tip 2.

4. Agent chimiopreventiv al cancerului

Cercetările au aratat ca bogatia de antioxidanti fac ca nucile de caju sa fie eficiente pentru persoanele care urmeaza tratamente pentru eradicarea cancerului.

5. Ajuta la formarea de celule rosii in sange

Nucile de caju sunt bogate in cupru, care ajută la metabolizarea fierului, in acest fel,  contribuind la formarea globulelor rosii. Deficitul de cupru din organism poate duce la osteoporoza, batai neregulate ale inimii si anemie.

6. Ajută la dezvoltarea oaselor și menținerea sănătății orale

Nucile de caju furnizează fosfor, care este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a dinților și a oaselor . Fosforul ajută de asemenea, la sinteză proteinelor, absorbția carbohidraților și a grăsimilor , și la menținerea sănătății celulare.

7. Reduce riscul de anemie și împiedică formarea calculilor biliari

Sunt o sursă de fier, care este vital pentru transportul oxigenului în organism și ajută la funcționarea enzimelor și a sistemului imunitar. Un deficit de fier în dietă poate duce la oboseală , anemie și sensibilitate crescută la infecții.

Factorii de risc includ vârsta , greutatea și orice probleme gastro-intestinale. Includerea regulată a nucilor de caju bio, sănătoase , poate ajută la scăderea riscului de formare a calculilor biliari.

Cum să mănânci nucile de caju organic

Nucile de caju sunt gustoase și foarte căutate , în special în varianta bio. Ele pot fi consumate fie prăjite , fie simple, crude, cu sau fără sare . Acestea se adaugă la diferite delicatese vegetariene și non-vegetariene și la o diversă gama de produse de cofetărie , preferatele noastre fiind torturile raw vegan, din nuci de caju bio, pe care le puteți regăsi în diverse sortimente, care mai de care mai gustoase si mai sănătoase , în secțiunea dedicată torturilor.

Fie pentru prăjiturile fără coacere, fie pentru partea sărată a bucătăriei raw vegane, nucile de caju sunt un ingredient esențial care stă la baza cremelor pentru torturi. Pentru cei care au renunțat la lactate, înlocuitorul de brânză clasică se face de asemenea din caju și este o alternativă extrem de gustoasă. E clar un beneficiu pentru momentele când ții post.

Noi am ales să folosim în compoziția tuturor produselor noastre, nuci de caju bio, certificate organic, din dorința de a îți oferi cele mai gustoase și de calitate preparate ce vin la pachet cu o valoare nutritionala excelentă și un gust inconfundabil ❤

Va așteptăm cu alte informații utile pentru sănătăte, aici, pe blog!