unt de migdale
Articole

Unt de migdale – beneficii și sugestii de consum

Când te gândești la unt de migdale, cu siguranță îți vin în minte numeroasele beneficii cu care aceste minunate nuci sunt înzestrate de către generoasă Mama Natură.

Pe lângă gustul lor subtil, dulceag și aromat, ele vin la pachet cu o mulțime de daruri.

Mie îmi plac foarte tare în varianta lor originală, însă sunt iremediabil îndrăgostită de untul de migdale, cel atât de cremos și delicios (yummy?).

Introducerea untului de migdale, în dieta ta, reprezintă un pas foarte important pentru sănătatea și starea ta de bine.

Fiind un preparat versatil și delicios, poate fi, cu ușurință, adăugat în meniul zilnic, în preparatele dulci sau servit ca atare. 

unt de migdale
Unt de migdale

În bucătăria vegană, acest unt este foarte popular și iubit, regăsindu-se în foarte multe preparate. Cel mai bine este pus în valoare în compoziția unor prăjituri raw vegane, împreună cu celelalte ingrediente formând o simfonie de gusturi și texturi. Că să nu mai pomenesc despre beneficii…

Unt de migdale de calitate și beneficiile lui

Și apropo de beneficii, vreau musai să vă menționez câteva:

● Untul de migdale este o sursă excelentă de grăsimi nesaturate, sănătoase, de care corpul nostru are nevoie. Aceste grăsimi au rolul de a scădea riscul bolilor de inimă.

● Mâncând migdale, beneficiați de o doza generoasă de antioxidanți și de vitamina E, care contribuie la scăderea colesterolului.

● O cantitate mică de unt de migdale conține o cantitate impresionantă de magneziu, care stimulează sănătatea inimii, stimulând fluxul sanguin, oxigenarea, și aportul de substanțe nutritive. Conține, de asemenea, și potasiu, important pentru menținerea unei bune tensiuni arteriale, și pentru sănătatea inimii.

● Consumul de acestui unt ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge.

● Indicele glicemic scăzut și antioxidanții protectori ce se regăsesc din belșug în migdale, fac din acest unt o alegere execelenta pentru persoanele expuse riscului de a suferi de diabet zaharat. Acest lucru este posibil deoarece nu provoacă o creștere accentuată a zahărului din sânge și a insulinei, atunci când este consumat.

● Consumul a cel puțin patru porții  de nuci – incluzând aici și untul de migdale – pe săptămâna, reduce riscul de boală coronariană cu mai mult de 35%.

● Migdalele sunt o sursă excelență de energie! Sunt pline de flavonoide sănătoase și de vitamina E.

● Studiile arată că doar câteva linguri de unt de migdale consumate zilnic ajută la scăderea riscului de apariție a unor calculi biliari la femei.

● Cei care mănâncă migdale (sau unt de migdale) în mod regulat, nu tind să câștige în greutate, în ciuda multelor calorii consumate. (Cel mai bun motiv pentru a fi consumate, dintre toate!)

● Migdalele sunt o sursă grozavă de minerale, mangan și cupru, precum și de vitamina B2 sau riboflavină, toate fiind necesare pentru producerea de energie.

Untul de migdale în prăjituri raw vegan

Este foarte ușor să încorporați beneficiile untului de migdale în dietă voastră. Îl puteți folosi în smoothies de ciocolată, pe banane feliate, împreună cu pastă de curmale și agave pentru a face un caramel excelent, în orice rețeta sau combinație care necesită unt de arahide și în retelete minunate de prăjituri raw vegane, pline de beneficii și extrem de savuroase.

Răsfățați-vă papilele gustative, sufletul și  corpul, atât cu gustul cât și cu bogăția de beneficii ale untului de migdale!

unt din migdale bio
Unt din migdale bio

Asigurați-va întotdeauna de proveniența ingredientelor și bucurați-vă de un unt de migdale delicios, de calitate, produs (de preferat) în loturi mici, din migdale proaspete.

Dacă aveți posibilitatea, alegeți un unt de migdale bio, de calitate și veți simți imediat diferența.

Și nu în ultimul rând, nu uitați că, dacă aveți poftă de ceva dulce, sănătos și savuros, cofetărie raw vegan, vă stă la dispoziție, pentru dulciuri raw vegan delicioase!

Sănătoși să fim și de viață să ne bucurăm!

Pe curând.