Descriere
Prune uscate – un deliciu adus de natură
Reprezintă cel mai popular fruct deshidratat. Consumul de prune deshidratate pe perioada iernii aduce numai beneficii organismului.Prunele deshidratate sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) și minerale precum calciu, magneziu, potasiu, seleniu și fier, antioxidanți (resveratrolul , considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum prin efectul sau antitumoral). De asemenea, oferă organismului o bună doză de fibre care conferă o stare de sațietate.
Prune uscate – beneficii
Ca și beneficii medicale, prunele deshidratate:
• Îmbunătățesc digestia și ajută în curele de slăbire, consumate zilnic în porții mici
• Previn osteoporoză și te ajută să ai oase puternice dacă sunt consumate regulat și cât mai de timpuriu
• Întăresc imunitatea prin complexul lor de vitamine și minerale
• Reglează glicemia și scad „colesterolul rău”
• Tratează anemia și îmbunătățesc funcțiile ficatului, pancreasului și rinichilor
• Scad aciditatea gastrică și oboseală
• Încetinesc procesul de îmbătrânire
De ce prune deshidratate?
Produsul este realizat cu materie primă din România, mai exact, merele sunt achiziționate din Iași, Bacău și Vaslui, iar deshidratarea se realizează în punctul de procesare din comuna Rebricea, Vaslui. Aceste mere deshidratate sunt comercializate în pungi stând-up Kraft cu fereastra și ziplock de 75g.
Procesul de deshidratare este unul cât se poate de simplu: fructele sunt spălate, se elimină cotorul, se feliază, se așează pe site din inox și se introduc în cuptorul electric unde sunt deshidratate la 40 gr. timp de aprox. 24-30 de ore ore, ambalate și etichetate.
Nu sunt adăugate alte elemente pentru conservarea acestora.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.