cacao
Noutati

Pudra de cacao

Pudra de cacao – ingredient esential pentru ciocolata

Exista multe cuvinte frumoase si, cu siguranta, cuvantul ciocolata se numara printre ele :). „Nu stiu altii cum sunt”, dar eu si ciocolata avem o relatie speciala, este slabiciunea mea. Exista o vorba care spune ca toata lumea iubeste ciocolata. Si ca cei care spun ca nu o iubesc, mint. Eu fac parte dintre cei care o iubesc si ma bucur ca incep sa o descopar in profunzime. Iar pudra de cacao si ciocolata nu exista una fara cealalta:).

Despre sortimentele de cacao inca se invata. Dupa atatea sute de ani, se pare ca exista cel putin 10 familii de cacao. Insa s-a facut o separare pana acum intre  trei tipuri de cacao: criollo, forastero si trinitario.

Criollo – arborele de cacao

Astazi aleg sa va scriu despre Criollo. Arborele de cacao care produce doar 5% din productia mondiala (sunt voci care sustin ca doar 1%). Despre care se spune ca este cel mai rar si produce cea mai pura cacao. Pudra Criollo este cea pe care eu am ales-o pentru a face dulcegariile noastre.

Pentru ca este „crème de la crème” in materie de ingredient pentru ciocolata. Pentru ca temperaturile la care se prelucreaza sunt joase. De la scoaterea boabelor din pastaie pana la pudra. Astfel se pastreaza calitatea de crud a produsului.  Pastaile sunt culese doar cand sunt coapte. Sunt uscate la soare. Toate acestea duc la conservarea tuturor beneficiilor pe care Criollo le are de oferit noua.

Printre acestea amintesc faptul ca este cea mai buna sursa de calciu si are cea mai mare concentratie de antioxidanti. Este bogata in crom,zinc, cupru, acizi grasi omega 6, triptofan si altele. Datorita puritatii acestui sortiment, nu apar reactii precum nervozitatea sau stari de agitatie. Continutul de cafeina fiind considerabil mai mic decat in celelalt variante de cacao. Ne induce o stare de bine, ne creste nivelul de energie, in schimb.

In ce produse se foloseste pudra de cacao cruda?

Gasiti pudra de cacao Criollo in fiecare tort care contine ciocolata. In bomboane si in ultimele produse pe care le-am adaugat: ciocolata cu rom si cea cu caramel.

Dati-mi de veste daca vreti sa continui sa scriu si despre diferentele dintre o ciocolata clasica si una cruda. Facuta doar din pudra de cacao raw, unt de cacao raw si indulcitor. Ciocolata care aduce si beneficii, pe langa gust. Nu doar despre sortimentele de cacao se invata inca. Ci si despre ciocolata, pe care eu o asemuiesc unei zeite care se lasa descoperita putin cate putin. Pana atunci, zile cu zambete si bucurie sa avem! 😄


Related Posts